Málaga

Livet, Resor / málaga, pedregalejo / Permalink / 0

 

Här på strandpromenaden i Pedregalejo bodde jag alltså en gång i tiden. Här satt vi första dagen och tog en kaffe (eller mojito) med två gamla vänner. Spanskan var lite ringrostig, men roligt var det. Den här delen av Málaga var fortfarande väldigt genuint spansk förut, förutom en hel del utländska studenter som var där för att lära sig spanska (som vi). Idag är det betydligt mer internationellt. Menyerna är på engelska och många av ställena har anpassat sig till turisterna, vilket är lite tråkigt. Men mycket är sig likt. Fisken som serveras är fångad samma dag och man grillar dem på stranden. Minns hur man förr i tiden mötte fiskarna på väg in med dagens fångst, när man var på väg hem på morgonen :) 

Carlos kom och hängde med oss. Han har öppnat ett ställe på stranden, La Calle, där de serverar hamburgare. De har blivit framröstade till stans bästa burgare, och utsikten är ju svårslagen. 

 
Så vi var ju tvungna att gå dit och testa den. Jag säger ju aldrig nej till en bra burgare :) 
 
Vi har ätit några bra tapas de här dagarna. En kväll på Plaza de la Merced, ett torg som är lite av hjärtat av Málaga. 
 
Bad, bad, bad!! Jag badar inte i svenska vatten, brukar jag säga. Men i Medelhavet är det lite annorlunda. 
En av dagarna var det så varmt att jag var tvungen att hoppa i var femte minut. Fick önskemål hemifrån om bildbevis att jag faktiskt hade badat, de trodde inte på mig. Skickade den här, haha: 
 
Vi hittade ett litet hus via airbnb i området. Det låg inte mitt på stranden, men kanske 100 meter därifrån. Vi hade två privata terasser, varav den ena blev vårt vardagsrum. Här hängde vi mest hela tiden, dag som natt. 
Det är magiskt att kunna gå runt i ett linne, short och flipflops även på kvällar och nätter utan att frysa. Det kommer jag att sakna. 
 
Jag älskar Málaga och vi pratar om att köpa något eget här nere. Vore mysigt att kunna ha ett ställe att åka till, år efter år. Vi kommer ju alltid komma tillbaka. 
 
Det har varit fem sköna dagar. Men det var väldigt skönt att komma hem, framför allt nu när jag har någon att komma hem till.. 
 
 
Till top
SvenskaHemsidor.com - Gratis länkkatalog för din hemsida, webbplats eller blogg