Kvinnor kan!

Entreprenörskap / Permalink / 0
Senaste tiden har jag varit på en hel del sammankomster skapade av och för kvinnor. 
 
En grej, för ett par veckor sedan, var eventet "Female Founders" av DI Digital. 4 startups med kvinnliga grundare fick pitcha sina idéer för en (kvinnlig) jury bestående av investerare och oss som satt i publiken. Vinnaren går vidare till höstens DI Startup Tour. Sedan utnämndes Lena Apler till Årets Kvinnliga Grundare 2017 och Mengmeng Du berättade om sin karriär och sitt nya företag. Efteråt minglades det förstås. 
Jag var så inspirerad efteråt att jag knappt visste vart jag skulle ta vägen. 
 
 
 
 
En annan peppgrej jag hittat är Frukostklubb för Kvinnor hos GoTo10. GoTo10 är en mötesplats i Hammarby Sjöstad där man får sitta gratis och jobba, om du bygger ditt företag, funderar på det, eller bara vill träffa likasinnade, drivna människor och nätverka. Bara kaffet som kostar. 

Måndag morgon de senaste veckorna har vi träffats där kl 9, ett gäng duktiga tjejer, där vi alla har startat, ska starta eller funderar på att starta eget samlas för att utbyta tanker, idéer, kunskaper och erfarenheter. Ett himla bra initiativ och en väldigt fin start på veckan. Åt frukost idag med Mikaela som jag träffat där, som startat Vägledningsverkstan
 
Det känns som att vi lever i en tid nu där många startar eget, gärna med fokus på att även göra något gott för samhället också, många av oss är kvinnor och jag tycker det är fantastiskt. 
När jag träffar nya människor idag och berättar att jag har eget företag, blir många inspirerade. 
De frågar hur vi gjorde i början och berättar att de också har en idé de vill förverkliga. Jag försöker alltid uppmuntra andra som också har entreprenörsdrömmar att VÅGA. Registrera ett bolag, testa att sälja din produkt eller tjänst, se om det går! Om det inte blir en mångmiljonsuccé betyder inte att det är ett misslyckande - man lär sig så mycket på resan. Som någon av tjejerna sa på Female Founders, det svåraste steget är det första - Att registrera bolaget. När man väl bestämt sig är det bara att köra. 
 
 
 
Till top
SvenskaHemsidor.com - Gratis länkkatalog för din hemsida, webbplats eller blogg